Overslaan en naar de inhoud gaan

Schimmelnagels

Een schimmelnagel heeft altijd een verkleuring (geel/bruin), is soms brokkelig en vrij dik. Soms geeft dit ook een onaangename geur af. Het zieke nagelgedeelte wordt zoveel mogelijk weggefreesd en weggeknipt waardoor de nagel weer een gezonde basis heeft.

 

Kalknagels

Een kalknagel is een verdikte nagel, meestal zit hier geen besmetting op en is niet donker verkleurd. Ook is de nagelplaat er niet op voorzien om echt dikke nagels op te vangen en wordt de spanning dus te groot, wat ook pijnlijk kan zijn. Regelmatige verzorging en de nagel niet te dik laten worden is noodzakelijk. 

Likdoorn of eksteroog

Heeft u pijn alsof een naald ergens prikt? Een likdoorn is hier meestal de oorzaak van: dit komt doordat eelt in een puntzakje naar binnen begint te groeien op een bepaald drukpunt en daardoor na verloop van tijd tegen de zenuwuiteinden drukt. Dit kan erg pijnlijk zijn! Het verwijderen hiervan kan snel en pijnloos gebeuren en u voelt onmiddellijk een groot verschil. 

Eelt

Uw huid maakt eelt aan als bescherming tegen druk en wrijving. Soms is er overmatige eeltvorming: hyperkeratose genaamd; dit komt meestal door een vertraagde afstoting van de hoornlaag. Wanneer dit het geval is, ontstaan er al snel kloven. Indien een kloof er zit aan te komen: laat u zo snel mogelijk behandelen!

Wintervoeten

Heeft u rode, gezwollen plekken die bij kou pijnlijk zijn en bij warmte beginnen jeuken? Dan heeft u waarschijnlijk wintervoeten of -handen. In ernstige gevallen kan dit leiden tot ontsteking, kloven en blaren.